Het aanleggen van decentrale noodverlichting

Noodverlichting

Wij van Groningen elektricien zijn continue bezig met het aanleggen of uitbreiden van het bestaande elektriciteitsnetwerk binnen de ISO normen. Een netwerk dat op de juiste manier is aangelegd zal decennia meegaan.

Maar wat als er nu brand uitbreekt en het elektriciteitsnetwerk valt uit? Dan is het van belang dat je op een veilige manier het pand kunt verlaten. Een klant vroeg me laatst of de verlichting die ze hadden aangesloten ook decentraal kon worden aangelegd. Dat wil zeggen dat elk netwerk afhankelijk van elkaar kan opereren zodat wanneer de circulatie bij hitte wordt onderbroken, niet direct alles uitvalt. Dat is een stap in de goede richting.

Daarnaast blijven we hameren op een regelmatige inspectie en op een goede stoppenkast die direct een melding krijgt wanneer een circulatie onderbroken wordt door hitte. Een voordeel van noodverlichting die decentraal is aangelegd is dat deze een eigen accu heeft zodat wanneer alle verlichting is uitgevallen deze alsnog aanblijft en je het pand veilig kunt verlaten.

Noodverlichting die brandveilig is

Hier kunnen we vrij kort in zijn, brandveilige armaturen bestaan niet. Bij extreme hitte zal ieder materiaal gaan smelten. Maar je kunt wel noodverlichting kopen die tegen temperaturen van +90 graden Celsius kan. Dit kan er voor zorgen dat je nog wat meer tijd hebt om weg te komen terwijl het licht blijft branden. De modules die erin zitten zijn gekoppeld aan het netwerk zodat de accu altijd is opgeladen. Maar vanwege de koppeling en de losstaande verlichting opereert deze dus zelfstandig.

Toen we recent een project aan het afronden waren in een keuken gaven ze daar aan dat de hitte de armaturen deed smelten. Met een lichtlijn met hittebestendige armaturen kan dat probleem worden getackeld. Check hier de shop die lichtlijnen verkopen die je kunt aanpassen aan LED modules en er zo voor zorgen dat je vrij snel je conventionele verlichting aan kunt passen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

maart 17, 2021
« Terug naar pagina overzicht