Krachtstroom aanleggen in Groningen

Heeft u recent een bubbelbad aangeschaft, wilt u gaan beginnen met inductie koken of gaat u bedrijfsmatig met zware machines aan de slag? Dan zal uw energiebehoefte straks groter zijn dan die van de meeste verbruikers. In Groningen kunnen wij van Elsinga Installatietechniek u helpen met krachtstroom of een 3-fasenaansluiting aanleggen. U kunt contact met ons opnemen via 050 - 206 82 02 en het contactformulier.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting in Groningen

De termen krachtstroom en 3-fasen aansluiting worden regelmatig als synoniemen gebruikt. Toch is dat niet volledig correct. Krachtstroom is in wezen alleen geschikt voor hele zware machines. In woonhuizen gaat het haast altijd over een 3-fasen aansluiting wanneer er over krachtstroom gepraat wordt.

Met een 3-fasen aansluiting wordt u drie keer voorzien van 25 ampère stroom (dit is de stroomsterkte). Daardoor komt er nu drie maal 230 volt (de elektrische spanning) de groepenkast binnen waar dat anders een keer 230 volt is. Door die grotere spanning kunt u apparaten gebruiken met een hogere energiebehoefte.

Denk bijvoorbeeld aan een sauna, een inductiekookplaat of een laadpaal. Deze apparaten veroorzaken overbelasting als ze gewoon op een 1-fase aansluiting zouden draaien. Maar omdat de elektrische spanning nu onderverdeeld wordt tussen 3 fasen is dat niet zo.

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Krachtstroom als vervolgstap na een 3-fasen aansluiting is essentieel wanneer u zware machines wilt gebruiken. Deze apparaten verbruiken niet alleen meer elektriciteit, ze hebben ook meer stroomspanning nodig. De gewoonlijke 230 volt waar onze huishoudelijke apparaten op zijn afgestemd is voor deze machines onvoldoende.

Bij krachtstroom is de spanning maar liefst 400 volt. Om krachtstroom te kunnen gebruiken zal uw groepenkast daarop ingericht moeten worden. Pas als dat in orde is kunt u de zware machines in gebruik nemen.

Wat komt er nog meer kijken bij krachtstroom of een 3-fasen aansluiting in Groningen?

Naast een elektricien bent u voor een 3-fasen aansluiting of krachtstroom ook afhankelijk van uw netbeheerder. Daar doet u een aanvraag voor het verzwaren van uw aansluiting. Wel is het hierbij van belang dat de groepenkast een 3-fasen hoofdschakelaar heeft.

Ontbreekt de schakelaar nog dan zullen we deze voor u plaatsen. Even als de noodzakelijke Perilex stekkersystemen en stopcontacten die gebruikt worden voor apparaten die afhankelijk zijn van een 3-fasen of krachtstroom aansluiting. Dat type stekkersysteem zorgt ervoor dat de stroom uit de verschillende fasen evenredig verdeeld wordt.

Contact met Elsinga Installatietechniek voor krachtstroom aanleggen in Groningen

Zou u graag een 3-fasen of krachtstroom aansluiting willen laten aanleggen? Of vindt u het lastig om in te schatten welk type aansluiting het meest geschikt is voor uw situatie? U kunt op Elsinga Installatietechniek rekenen in Groningen. Ook voor uw vragen.

Wij voorzien u graag met een nieuwe aansluiting en verzorgen alle benodigdheden. Of het nou gaat om een krachtstroom, een 2-fasen of een 3-fasen aansluiting. Neem contact op via 050 - 206 82 02 of vraag een offerte aan via het contactformulier.