Groepenkast installatie in Groningen

De groepenkast is de basis van een elektrotechnische installatie en is in bijna ieder pand te vinden. Vanuit de eneregieleverancier komt de stroom uw woning binnen bij de groepenkast. Deze stroom wordt hier verdeeld over de verschillende stopcontacten, lichtpunten en elektrische apparaten die zich in uw woning bevinden. De groepenkast is het centrale punt voor stroom in uw pand, en bovendien heeft deze ook nog een beveiligende functie waardoor u wordt beschermd tegen onder andere kortsluitingen en aardingsproblemen. Vanzelfsprekend is het daarom belangrijk dat de groepenkast naar behoren werkt. De elektriciens van Elsinga Installatietechniek; elektricien in Groningen en de omgeving van Groningen, zorgen ervoor dat uw groepenkast zijn taken perfect kan uitvoeren.

  • Uitstekende installatie;
  • Vakkundige reparatie;
  • Ook voor onderhoudswerkzaamheden.

Oude stoppenkasten vervangen

In veel woningen zit nog een ouderwetse stoppenkast. Deze zijn vaak nog niet voorzien van een aardlekschakelaar. Sinds 1975 is dit verplicht, de aardlekschakelaar zorgt dat de elektrische installatie afschakelt bij het ontstaan van lekstroom. Zit er in uw woning in Groningen nog een ouderwetse stoppenkast en geeft dit problemen? Onze elektricien helpt u bij het vervangen van uw oude kast door een groepenkast. Niet alleen voor levering en installatie van de groepenkast bent u bij ons aan het juiste adres, ook kunnen wij uw huidige groepenkast in Groningen uitbreiden met nieuwe groepen.

Groepenkast uitbreiden

Heeft u extra groepen nodig voor wat zwaardere huishoudelijke apparaten? Wij kunnen het vermogen van uw groepenkast vergroten, waardoor u meer apparatuur kunt aansluiten. Als u apparaten gebruikt die meer vermogen vragen dan wat uw huidige groepen kunnen leveren, dan kan overbelasting ontstaan. Bij overbelasting worden de draden te warm en kan brand ontstaan. Uw groepenkast heeft dat door en zal daarom de groep uitschakelen. De bedrading slijt zo echter wel veel sneller dan normaal en ook de apparatuur kan eronder lijden. Weet u niet zeker of u extra groepen nodig heeft? U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie.