Groepenkast vervangen of uitbreiden in Groningen

Wilt u in Groningen uw groepenkast laten vervangen of uitbreiden? Wellicht is het huidige exemplaar al wat ouder of heeft u nog niet zo lang geleden nieuwe elektrische apparatuur aangeschaft. Beide zijn prima redenen om de groepenkast onder handen te nemen.

En u kunt daarvoor de hulp inroepen van de elektriciens van Elsinga Installatietechniek. U kunt ons bereiken op 050 - 206 82 02 of via het contactformulier. Dan zorgen wij voor een goed werkende en veilige groepenkast.

Waarom een groepenkast vervangen in Groningen?

De twee belangrijkste redenen voor het vervangen van een groepenkast zijn veiligheid en gebruiksgemak. De gemiddelde levensduur van een groepenkast ligt zo rond de 15 tot 20 jaar. Heeft de groepenkast deze leeftijd al bereikt dan kunnen er onveilige situaties ontstaan en is de kans op ongemakken groter.

Aardlekschakelaars weigeren soms dienst en schakelaars kunnen bijvoorbeeld inbranden. Dat kan gemakkelijk brand veroorzaken en zo voor levensgevaarlijke situaties zorgen. Maar er kunnen meer dingen gebeuren.

Omdat we steeds meer en sterkere elektrische apparaten zijn gaan gebruiken heeft een oudere groepenkast het moeilijk. Als er verscheidene apparaten gelijktijdig worden gebruikt terwijl ze deel uitmaken van dezelfde groep ontstaat er mogelijk overbelasting. Wat er toe leidt dat er geregeld stoppen uitslaan.

Wanneer een groepenkast uitbreiden in Groningen?

Als er sprake is van overbelasting hoeft een groepenkast niet altijd vervangen te worden. Vaak is uitbreiding van de huidige groepenkast ook een mogelijkheid. In zo’n geval voegen we een of meerdere nieuwe groepen toe.

Met zo’n aanpassing kan de stroom evenrediger over de groepen verdeeld worden. En wanneer u elektronica in huis haalt die veel stroom verbruikt zoals een sauna of een jacuzzi krijgen deze een aparte groep. Hetzelfde doen we wanneer u graag wilt overstappen op elektrisch koken.

De functie van een groepenkast

Ieder pand en elke woning heeft een groepenkast. Hier komt de stroom het pand binnen en wordt het via verschillende groepen door het pand verspreid. Elke groep levert dus stroom aan een bepaald gedeelte van de woning.

Als u meerdere apparaten uit dezelfde groep gelijktijdig inschakelt loopt u het risico op overbelasting. Mocht er kortsluiting of overbelasting optreden binnen een bepaalde groep dan slaat de groepstop uit. En als dat niet gebeurd, de aardlekschakelaar. Het is dus in wezen een veiligheidssysteem dat voorkomt dat het serieus mis gaat bij overbelasting.

Contact met Elsinga Installatietechniek voor het vervangen of uitbreiden van een groepenkast in Groningen

Wilt u het risico op een gevaarlijke situatie terugdringen door een verouderde groepenkast te laten vervangen? Of wilt u graag een groepenkast laten uitbreiden om het gebruiksgemak van de elektrische apparaten te verhogen? Daarvoor kunt u Elsinga Installatietechniek inschakelen in Groningen. Bel 050 - 206 82 02 of doe een offerteaanvraag via het contactformulier.